Oyuncu olma isteği genellikle küçük yaşlarda başlar. Oyunculuk kolay gözükse de aslında oldukça zor, yetenek isteyen bir konudur.
Okuyun ve Araştırın
Oyunculuk meslek olduğundan içini dışını iyi kavramanız lazım. Durmadan okuyun, araştırın başarı sağlamış oyuncuları gözlemleyin. Kendinizi geliştirmeye odaklanın.
Şehir Seçiminizi Doğru Yapın
İstanbul oyunculuk eğitimi için tercih edilen en güzel yerdir. Bunun nedeni birçok ajans ile platonun burada olmasıdır. Öğrenciyken bile bazı iş fırsatları yakalayabilir, tecrübe edinebilirsiniz. Bu şansı yakalayamazsanız vazgeçmeyin unutmayın ünlü oyuncular hep İstanbul’da okumamıştır.
Yerel Durumları Kaçırmayın
Oyunculuk sektöründe acele edilmez. Emin adımlarla ilerleyin. Elinizde ki enerji, maddi imkânları iyi değerlendirin. Büyük şehirde yaşayacak kadar avantaja sahip değilseniz bile elinizdeki imkânları, karşınıza çıkan her avantajı değerlendirin. Proaktif olunuz.
Özel Yeteneklerinizi Geliştirin
İlk olarak hangi yeteneklere sahip olduğunuzu bilin sonra o yeteneklerinizi geliştirin. Hep aynı yerde takılı kalmayın, öğrenmeye odaklanın. Kısa senaryo hazırlayıp kurgulayın kameraya alın. Elinizin altında özgün videolarınız olsun
Pazarlama Üzerinde Durunuz
Oyunculuk kariyerinizi ilerletmek için boş zamanlarınızda markalaşmaya odaklanın. Sosyal medyada aktif olun. Paylaşım yapın aktörlerle, yönetmenlerle, yapımcılarla iletişime geçmeye çalışın.
Reddedilmeye Alışın
Reddedilmek başarısız olduğunuzdan değildir. Herkesin başına gelir, zaten bir süre sonra normal gelecektir. Kendinizi yönetmenin yerine koyup düşünün elinizde rol var elli kişi başvurmuş seçim yapmak zorundasınız, oldukça zor durum bunun kötü oyunculukla alakası yoktur.
Sabırlı ve İstikrarlı Olun
Kendinizi geliştirmeye, pazarlamaya, reddedilmeye, sosyalleşmeye hazırlamanız uzun yıllar alacaktır. Oyunculuk sektöründe acele olmaz geleceğe yatırım yapıyormuş gibi düşünün.
Oyuncu Olmak için Hangi Özelliklere Sahip Olmak Gerekir?
- Yetenekli
- Eğitimli
- Çalışkan
- Gözlem yeteneği
- Ezber Kabiliyeti
- Duygusal zekâ gibi özelliklerin olması lazım.
Oyuncu olmak için fiziksel özellikler nelerdir?
Başrol oynamak veya yardımcı rollerde oynamak farklı şeylerdir. Her başrol oyuncusu çok yakışıklı, uzun boylu, güzel, karizmatik olmayabileceği gibi genele bakıldığında aranan özellikler olarak sıralanabilir. Fakat bu duruma uymayan yüzlerce oyuncu da başarı sağlamıştır.
Oyuncu Olmak için Hangi Bölüm Okunmalı?
Üniversitelerde güzel sanatlar fakültesinde yetenek sınavı kapsamında 4 yıllık lisans bölümü okumak birçok özelliğinizin gelişmesini sağlayacaktır.
Çocuk Oyuncu Nasıl Olunur?
- Meraklı, araştırmacı olmalısınız.
- Yeniliklere açık olmalısınız
- Azimli, istekli olmalısınız.
- Küçük eğitimler alabilirsiniz.
- Casting ajanslarına üye olabilirsiniz.
Tiyatro Oyuncusu Olmak İçin Şartlar?
- Utangaç olmamalısınız.
- Ezber yeteneğinizi geliştirin.
- İletişiminizin güçlü olsun
- Sabırlı olun.
- Hedefler koyun.
Oyuncu olmak için Konservatuar Şart mı?
Şart değildir ama faydası çoktur. Ortamınız değişir daha kolay konsantre olursunuz. Tiyatro oyunculuğu için üniversite sınavlarına girebilirsiniz.
Okumadan oyuncu olunur mu?
Eğitim almak önemlidir ama olmazsa olmaz değildir. Oyunculuk daha çok yetenekle ilgilidir. Yeteneklerin nasıl geliştirilebileceği sorusu tamamen pratik yapmakla ilgilidir. Eğitim bu yeteneklerin geliştirilmesi noktasında işe yarayabilir.