Harran Üniversitesi, özel gereksinimli bireylere yönelik çalışmalar için 5 ülke ile birlikte çalışacak. Ülkeler arasında Türkiye, İspanya, Polonya, Kuzey Makedonya ve Yunanistan bulunuyor.
Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Bring Your Own Device (BYOD) AB Erasmus Projesi kapsamında İspanya’nın Gandia şehrinde 5 ülkenin ortak olarak düzenlediği Özel Eğitim Çalıştayı ve uygulama etkinliklerine katıldı.
Çalıştay da, ülkelerin özel eğitim öğrencilerinin, yetişkinlerinin mesleki yaşam eğitimleri, iş bulma becerilerinin geliştirilmesi ile ilgili konular üzerinde duruldu.
Organizasyona Ülkelerin Temsilcileri Katıldı
Valensiya ve Gandia bölgelerinde uygulamaları olan Espurna Özel Eğitim Merkezi’nin düzenlediği organizasyonda, Türkiye, İspanya, Polonya, Kuzey Makedonya ve Yunanistan’dan temsilciler yer aldı.
Çalıştaya, Türkiye’den Doç. Dr. Mehmet Emin Usta’nın yanı sıra Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesinden proje koordinatörü Arş. Gör. Dr. Zekai Ayık, Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Cevdet Kırıkçı, Arş. Gör. Dr. İrfan Arıkan ve Arş. Gör. Gürkan Çetin katıldı.
Uygulamaları Nasıl Kullanacaklarını Öğrendiler
Katılımcılar, iş bulma ve iş yürütme süreçlerinde özel eğitim öğrencilerinin dijital araçlar ile uygulamalarını nasıl kullanılabilecekleri görüşlerini anlatarak kendi ülkelerinde gerçekleştirilen uygulamalar hakkında bilgiler verdiler.
Özel Gereksinimli Bireylerin Çalışma Alanları Ziyaret Edildi
Programın ikinci oturumunda, Espurna Özel Eğitim Merkezi bünyesinde bulunan özel gereksinimli bireylerin mesleki gelişim merkezleri ve çalışma alanları ziyaret edildi. Bu ziyaretler süresince özel eğitim öğrencilerinin ve yetişkinlerinin çalışma ortamları gözlemlendi, hangi işleri yaptıkları ve bu işleri öğrenmeleri için nasıl yetiştirildikleri hakkında bilgiler alındı.
Uygulamalar Hakkında Görüşler Alındı
Özel eğitim öğrencileri ve yetişkin bireyler ile gerçekleştirilen konuşmalar vasıtasıyla uygulamalar hakkında bireylerin görüşleri alındı. Alınan görüşlerden yola çıkılarak en iyi uygulamaları belirleyebilmek hedeflendi.
Çalıştay sonunda, bu tür uygulamaların diğer ülkelerde gerçekleştirilebilme metotları ve özel eğitim alanında iş birliklerin nasıl artırılabileceği üzerinde görüş alışverişinde bulunularak, gelecekteki yapılabilecek projeler hakkında görüşmeler yapıldı.
Daha fazla gündem haberi için tıklayın.
Gönüllülüğün Kanalının, Engelli DEĞİL! |Özel Gereksinimli Bireyler videosu için tıklayın.