Gliserinin faydaları nelerdir? Sorusu son dönemlerde Google’da sıkça aratılan sorunların başında geliyor. Gliserin “glesterol” adıyla anılan, Carl Wilhelm Scheele tarafından 18. asırda keşfedilmiş rengi olmayan maddedir. Oksijen, karbon, hidrojenin etkileşimiyle oluşur. Kozmetik başta olmak üzere gıda sektöründe de kullanılır.
Gliserinin faydalarıadını sık sık duyduğumuz ama ne olduğunu, ne işe yaradığını bilemediğimiz gliserin kozmetik ürünlerde kullanılmaktadır. Ciltle saç sağlığına iyi geldiği bilinmektedir.
Gliserinin faydaları nelerdir?
Faydaları arasında en çok bilinen ve uzmanlarca onaylananlardan en önemlisi cildimizdeki çatlakları kapatarak cilde güzel bir görünüm sağlaması olarak bilinir. Bunun haricinde faydaları her geçen gün anlaşılan ürünler arasındadır.
Gliserinin faydaları nelerdir maddeler halinde
- Cildi nemlendirir Su tutucu özelliğiyle cildin canlı kalmasını sağlar.
- Ciltte oluşan çatlakları doldurarak pürüzsüz görünüm sağlar.
- Havada ki nemi tutarak cildinizin su dengesinin korunmasına yardımcı olur.
- Hücreleri besleyerek cildinizin iyileşmesine faydaları bulunur.
- Cildi besleyen gliserin sağlıklı, taze, yumuşak deriniz olmasını sağlar.
- Cildinize esnek görünüm vererek sizi gençleştirir.
- Cildinizi zararlı kimyasallardan korunmasında faydaları bulunur.
Gliserinin zararları nedir?
Faydaları kadar zararları da merak edilen Glesterolun zehirli olmayan sıvalar arasında bulunduğundan aşırı tüketimi haricinde çok ciddi yan etkileri bulunmamaktadır. Fakat daha önce gliserin kullanmamış olan insanların bu bilgilere dikkat etmesi gerekir.
İşte Gliserinin bilinmeyen 7 zararı
- Cildinize uyguladıktan sonra kızarıklık, kaşıntı şikâyetleriniz olursa kullanmayı bırakmalısınız. Cildinizi arındırdıktan sonra şikâyetleriniz hala devam ediyorsa hekime başvurmalısınız.
- Kapağını açık unuttuğunuz gliserin havayla temas ettiğinden bozulabilir bunu aklınızdan çıkarmayın kapağı kapalı olmasına dikkat edin.
- Kullandıktan sonra kapağını kapayarak çocukların erişemeyeceği serin yerde saklamanız önemlidir.
- Hassas cilde sahipseniz gliserinin alerji yapabileceğini unutmayınız. Kullanmaya başlamadan doktora danışmada fayda var.
- Bütün ürünlerde olduğu gibi gliserini de çok gereksiz kullanmak bazı yan etkilere sebep olabiliyor. Fazla kullanıma bağlı zararlarının en sık rastlananıysa cildinizdeki gözeneklerinizin tıkanmasıdır.
- Sıcağı seven madde değildir, dolayısıyla sıcak havalarda kullanmamalı, sıcak ortamlarda muhafaza etmemelisiniz.
- Vücudunuz gliserini tam olarak ememediğinden gereksiz kullanım halinde ishal, gaz oluşumu daha başka istenmeyen durumlara yol açabilir.
Gliserin Saça Zararları?
Sürekli saça uygulamak deride pullanma, yağlanma, ağırlaşma, dökülme gibi istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Bunlardan kaçınmak istiyorsanız belirli aralıklarla nemli saça uygulanması gerekmektedir. Kuru, kirli saçlara uygulamak kirin saça hapsolmasına, saçlarda dökülmeye neden olabilir.
Gliserin Yağı Zararları?
Yağı doğal nemlendiricidir, bu yüzden istisnai durumlar hariç ciddi zararları gözlenmemiştir.
Gliserin Kansuk – Fitil Zararları
Karın ağrısı, makat çevresinde deri tahrişi veya yanma hissi. Bunlar GLİSERİN KANSUK’un hafif yan etkileridir. Yan etkilerden farklı etkiler görülüyorsa doktora başvurun.
Gliserin Damla Zararları?
Damla kulak temizliğinde kullanılabilir. Ancak alanında uzman hekimlerin uygulaması uygundur, Aksi takdirde işitme kayıplarına neden olabilir.
Gliserin Yüze Sürülür Mü?
Vücudu nemlendirmek için kullanılan üründendir dolayısıyla vücudun farklı bölgelerine sürülebilir aynı zamanda yüze de sürülebilir. Yüze sürülmesinde herhangi bir sakınca yoktur.
Gliserin Tek Başına Kullanılır Mı?
Bakım ürünlerinden gıdaya gıdadan medikal ürünlere birçok alanda kullanıldığını söylemiştik. Bunların yanı sıra cildin nemlendirilmesi amacıyla kullanılması da mümkündür. Ancak cildiniz alerjik yapıdaysa kullanmadan önce doktorunuza danışmanızı tavsiye ederiz.
Gliserin Yağı Alerji Yapar Mı?
Yağı güvenli kabul edilen ürünler arasındadır. Fakat bazı ciltlerde alerjik reaksiyonlara sebebiyet verebileceği unutulmamalıdır. Özellikle kızarıklık, kaşıntı veya şişme belirtilerinde kullanımı sonlandırın. Şikayetiniz devam ederse doktorunuza danışın.
Gliserin Ellere Sürülür mü?
Birçok nemlendirici veya cilt bakım kremlerinde kullanıldığını belirtmiştik. Dolayısıyla zaten ellerimize bolca sürüyoruz.
Neyin İçinde Gliserin Var?
Gıda, kişisel bakım ürünleri ve medikal ürünlerin bazılarında gliserin vardır.
Ginseng Nedir, Ne İşe Yarar, Faydaları Nelerdir? merak ediyorsanız tıklayın
Damla Ercan kanalının GLİSERİN YAĞI | GLİSERİN NE İŞE YARAR | CİLDE FAYDALARI videosunu izlemek için tıklayın