Coraspin kullanımı birçok rahatsızlığın oluşmasında önleyici etkiye sahiptir. Her seviyeden risk faktörü taşıyan hastaların damar tıkanıklığının ve kalp krizinin engellenmesinde rol alır. Kalp ve damar operasyonları sonrası oluşabilecek damar tıkanmalarının ve pıhtı oluşumunun ilaç sayesinde önüne geçilebilir.
Bedensel hareketlerinizle ilgisi olmayan göğüs ağrıları ya da rahatsızlığı olan kişilere inen geçici felçlerin önlenmesinde de doktorlar tarafından önerilmektedir. Coraspin faydaları ve etken maddeleri benzer olan ilaçlar, olası sağlık sorunlarının önüne geçmesiyle bilinir.
Coraspin 300 Mg Nedir?
Sindirime uygun yani enterik madde ile kaplı ilaç; diğer adıyla asetilsalisilik asit adlı ilaç, pıhtılaşma hücreleri olan trombositlerin kümeler halinde birleşmesini engeller. Bir başka deyişle, Coraspin 300 mg, doktorlar tarafından kalp rahatsızlıkları bulunan kişilere reçetelenir.
Coraspin Faydaları Nelerdir?
Faydaları hakkında en çok bilinen özelliği pıhtılaşmayı engelleyici özelliği sayesinde birçok kalp damar hastalığını engellemesidir. Steroidler grubuna ait olmayan ilacın faydaları aşağıda sunulmuştur
Coraspin Faydaları Nelerdir? Maddeler halinde
- Damar tıkanıklığına iyi gelir
- İnme – Felç gibi rahatsızlık riskini azaltır
- Kalp krizini önlemede faydaları çoktur.
- Ani panik atak durumlarında etkilidir.
- Kanı sulandırarak hızlandırır.
Coraspin Zararları Nelerdir?
Birçok medikal ürünün sahip olduğu gibi Coraspin zararları olabilecek bir ilaçtır. Kalp rahatsızlığı bulunmayan kişilerin ve diyabetik bireylerin kullanımında bazı yan etkiler oluşabilir.
Ayrıca ilacı kullandığınız doza ve sıklığa bağlı olarak oluşabilecek komplikasyonlar farklılık gösterebilir.
Coraspin Zararları Nelerdir Maddeler Halinde
- Halüsinasyon görmek,
- Mide bulantısı,
- Uzun süreli yüksek ateş,
- Nefes alıp verişinde ritim bozukluğu,
- Öksürük,
- Vücudun bazı bölgelerinde ödem
Coraspin Ne Zaman Alınmalı?
Bireyin rahatsızlığı bir doktor kontrolünde saptanırsa veya hastalığın önüne geçilmesi amacıyla reçetelenirse faydaları kısa sürede görülebilir. Aç karnına kullanılması gerekir. Yemek yemeden önce su ile birlikte yutulur ve uzun süreli kullanımda etkisi artar.
Coraspin Etkisi Kaç Saat Sürer?
Coraspin faydaları her bireyde farklı görülebilir. İlacın kullanımından 4 ila 8 gün sonrasına kadar ilaç etkisini sürdürebilir. Tabii ki düzenli kullanım bu hususta büyük önem arz eder.
Ecopirin Kimler Kullanır?
Birçok rahatsızlığın nüksetmesinin önüne geçen Ecopirin, özellikle kalp ve damar sisteminde ortaya çıkabilecek bir sorunu engeller. 16 yaş altı bireylerin kullanımına uygun görülmese de; Ecopirin, çocuklarda görülebilecek olan Kawasaki isimli damar iltihabı hastalığının tedavisinde etken bir ilaçtır.
Aspirin, Ecopirin Ve Coraspin Aynı Mı?
Kullanım nedenleri birbiriyle hemen hemen aynı olan Ecopirin, Aspirin ve benzeri ilaçlarının içeriğine bakıldığında etken maddenin dışında farklı yan bileşikler taşır.
Etken maddeler hem Aspirin hem de Coraspinde aynıdır. Fakat Coraspinin içeriğinde bundan farklı olarak trietilsitrat ve talk maddeleri de bulunur. Ecopirin ise bahsedilen ilaçla daha çok benzerdir fakat farklı firmalar tarafından üretilirler.
Tansiyon Yüksekse Aspirin İçilir Mi?
Pıhtılaşma engelleyici ilaç grubu olarak bilinen sınıfında yer alan Aspirin ilaçları, risk taşıyan yüksek tansiyonlu bireylere fayda sağlar ve hipertansiyon da diyebileceğimiz durumun tedavisi için doktorlar tarafından önerilir.
Kanı Sulandırmak İçin Ne Yapmalı?
Kan sulandırmak ve kanın pıhtılaşmasını önleyici etki oluşturmak için kullanılan Aspirin, aynı amaca hizmet eden tek ürün değildir. Doktor kontrolünde verilen ilaçlar dışında kanın sulanmasını sağlayan organik besinler de vardır.
Kanı sulandıran organik Ürünler
- Bitkisel yağlar
- Zerdeçal gibi kök bitkiler
- Bitki çayı
- Kırmızı meyveler
- Limon
- Sarımsak
- Kan yapıcı şekerli meyveler
Gebelikte Coraspin Kullanımı
Hipertansiyon ve buna bağlı olarak diğer organlara verilen hasarlar fazlaysa ve risk varsa Coraspin ve benzer ilaç ürünlerini kullanması önerilir.
Aşağıdaki durumların doktor tarafından tespiti durumunda gebelikte coraspin kullanımı gündeme gelebilir.
Çoğul gebelik
Kronik hipertansiyon
Böbrek hastalığı olanlar
Diyabet (Tip 1 ve Tip 2)
Preeklampsi geçirmiş olanlar
Otoimmün hastalığı olanlar
Bunlar gibi risk faktörleri taşıyan kişiler, özellikle birden fazla maddeyi taşıyorsa ilaç kullanımına ihtiyaç duyar.
Aspirin Kimler Kullanamaz?
Düşük riskli kalp hastalığı taşıyan kişilerin Aspirin kullanmasına gerek yoktur. Gereksiz Aspirin kullanımı mide kanaması gibi durumlara yol açabilir. Bununla birlikte, kalp hastalığı taşımayan 50 yaş altı bireyler veya kalp hastalığı saptanmamış diyabetik bireylerin Aspirin kullanılması önerilmez.
Ağrı kesici zararları ve dikkat edilmesi gereken 7 nokta adlı yazımızı okumak için tıklayınız.