KİVİ
Kivinin Faydaları Nelerdir?
- Astım hastalığı belirtilerini azaltır.
- Yüksek derecede C vitamini kaynağı.
- Sindirime yardımcı olur.
- Hamile insanlar için folik asit kaynağıdır.
- Sağlıklı ve güzel bir cildiniz olmasını sağlar.
- Kan basıncını yönetmeye yardım eder.
- Kilo vermeye yardımcıdır.
Kivinin Zararı Nelerdir?
Yararları olduğu gibi zararları da vardır. Ülser, gastrit ve reflü gibi mide rahatsızlığı olan kişilerin bu meyveyi yemesi ve ya yerken doktora danışması gerekir. Aynı zamanda, bazı kişilerde alerjik bazı reaksiyonlara sebep olabilir.
Kivide Hangi Vitaminler Vardır?
Vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin olan ve içinde A, E ve K vitaminleri bulunur. Bunun yanı sıra, çinko, magnezyum, potasyum ve kalsiyum mineraller bulunuyor.
Kivi Suyunun Faydaları
- Bağırsakları Çalıştırır.
- Solunumu Rahatlatır.
- Kan Şekerini Dengeler.
- Damar Sağlığını Korur.
- Uyku Sorunlarını Giderir.
- Cildi Arındırır.
- Görme Duyusunu Güçlendirir.
Kivi Kabuğunun Faydaları Nelerdir?
Tüylü yüzeyi antioksidanlardan zengindir ve anti kanser, anti-inflamatuar (iltihap karşıtı) ve anti alerjik özelliktedir. Kabuğu kendisinden 3 kat fazla antioksidan içermektedir. Staphylococcus ve E-coli gibi gıda zehirlenmelerine yol açan bakterilerle savaşmaktadır.
Kivi Kabuğu Nasıl Tüketilir?
Kivi kabukları gıda zehirlenmelerine iyi gelmektedir. Eğer vücudunuzda mide bulantısı, ağrısı ve ya zehirlenmeye dair başka şeyler hissediyorsanız kabuklarını soymadan katı meyve sıkacağından geçirerek çıkan meyve suyunu tüketebilirsiniz.
Kivi Kabuğu Yüze Sürülür Mü?
Olgunlaşmamış meyvenin kabuklarını soyun ve sonra ince ince dilimleyin ardından bu dilimleri yüzünüze koyun ve yaklaşık 20 dakika bu şekilde bekleyin. Kiviyi püre haline getirin. Daha sonra yüzünüzü maske ile ovalayın. Yaklaşık 10-12 dakikada ölü deriden arınmanı için yeterli olacaktır.
Kivi ile Yüz Maskesi Nasıl Yapılır?
1 adet olgun kivinin dörtte birini soyup güzelce ezin. Ardından 1 tatlı kaşığı yulaf unu, 1 çay kaşığı bal ve 1 çay kaşığı keten tohumu yağıyla karıştırın. Bu karışımı yüzünüzün her tarafına yayarak sürün. 20 dakika bekletip yüzünüzü yıkayın.
Kivinin Göze Faydaları?
Lutein ve zeaksantin olarak bilinen görmeyi sağlayan bileşikler içerir. Lutein, retinanın merkezine yakın oval biçimli sarı leke olan maküla pigment yoğunluğunu artırmaya yardımcı olur ve retinayı koruyarak maküler dejenerasyon riskini azaltır.
Kivi Yağının Faydaları?
Kivi yağı faydaları Cilt canlandırıcı, nemlendirici ve yumuşatıcı olarak kullanılır. C vitamini kaynağıdır. Bağışıklık sistemini ve vücudu güçlendirir. Lif açısından zengin bir besindir bağırsakları çalıştırarak sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı önler.
Günde En Fazla Kaç Kivi Yemeliyiz?
Kış mevsiminde artan soğuk algınlığı ve gribe yakalanmamak için, C vitamini yönünden zengin olan meyveyi günde 2 adet tüketilmesi öneriliyor
Kivi Kilo Aldırır Mı?
Cildi toksinlerden arındırır, selüliti azaltmak için oldukça etkilidir. En önemli özelliklerinden biri de kilo vermeye yardımcı bir meyvedir olmasıdır.
Kivi Çayı Ne İşe Yarar?
Kronik uykusuzluk ve yorgunluk çekenler için ideal bir çaydır. Sinirleri yatıştırarak güzel ve rahat bir uyku çekilmesini sağlar. Ayrıca gece vücudun dinlenme aşamasında daha sağlıklı yenilenmesini destekler. Çayı için aktarcılardan hazırlanmış kivi tozu alınarak yapılabilir.
Kivi Uyku Kaçırır Mı?
Uzmanlar tarafından yapılan araştırmada uykusuzluk sorununa karşı etkili bir meyve olduğu kaydedildi. Araştırması yapılan katılımcılara 4 hafta boyunca yatağa yatmadan önce 2 kivi tüketmeleri söylendi. Uykusuzlukta problem çeken katılımcıların bu süre boyunca 6-7 saat uyuyabildiği kaydedildi.
Kivi Hangi Mevsimde Yenilir?
Kış meyvesi olup, soğuk algınlığı benzeri hastalıklardan korunmaya yardımcı olan çok iyi bir vitamin deposudur. Ayrıca kansere karşı koruma görevi gösteren lutein’i bol miktarda içerir. Bir porsiyon meyvede 100 gr -yaklaşık 30 kalori vardır.
Kivi Ne Kadar Sürede Bozulur?
Olgunlaşmış meyveler oda sıcaklığında kalitelerini kaybetmeden 2 ay süre ile korunabilirler. Soğuk depolarda ise saklama süresi rahatlıkla 5 ay olarak belirlenmiştir.
Hamilelikte Kivi Yemek İyi Gelir Mi?
Vücudumuzda folik asitin artması için günde 1 tane yenilmelidir. Hamilelikte bebeğin akciğer gelişimini destekleyen inisitol içerir. Hamilelik döneminde cildinizin bozulmasını engelleyerek güzelleşmenizi sağlar.
Kivi Çeşitleri Nelerdir?
- Actinidia arguta Issai.
- Actinidia Chinensis.
- Anna Hardy Kiwi.
- Actinidia arguta(mini kiwi)
- Tüysüz Kivi(Hardy kiwi)
Kivi İle Neler Yapılabilir?
Kiviyi size sevdirecek pratik tarifler
- Kivili ve Kavunlu Smoothie.
- Kivili Meyve Dolması.
- Kivili Cupcake.
- Kivili Mevsim Salatası.
- Kivili Sağlıklı Cipsler.
- Kivili Cheesecake.
- Kivili Tart.