Bamya Tohumu faydaları nelerdir? Hangi hastalıklara iyi gelir? Nasıl kullanılır? Ne kadar tüketilmeli? Diz kireçlenmesine iyi gelir mi? Bamya tohumu hakkında öğrenmek istediğiniz her şey ve daha fazlası için okumaya devam edin…
Son yıllarda adından sıkça bahsettiğimiz bamya tohumunun faydaları say say bitmiyor! Birçok araştırmaya konu alınan tohum meyvesinden ayrıştırılıp kurutularak tüketime hazır hale getirilmektedir. Bamya tohumunun 5 faydası için göz atın
Bamya Tohumu Faydaları
A, E, K olmak üzere çeşitli vitaminler içeren tohum Demir, magnezyum, manganez, bakır, çinko, fosfor, tiamin, niasin, riboflavin, folatlar, pantotenik asit, diyet lifleri açısından zengin içeriğe sahiptir.
Omega 3, magnezyum, potasyum gibi içerikler de içeren bu tohum kardiyovasküler sağlık, böbrek sağlığı ve hücrelere fayda sağlar. Bamya tohumunun az bilinen 5 faydası hemen aşağıda!
Bamya Tohumu Faydaları
- Kansere karşı korur
- Kilo vermeye yardımcıdır
- Sindirim sistemini düzenler
- Kan Şekerini Dengeler
- Hamilelikte Riskleri Düşürebilir
Bamya tohumu hangi hastalıklara iyi gelir?
Zengin içeriğinden dolayı birçok rahatsızlığa faydalı olduğu bilinen tohum bakın hangi hastalıklara iyi geliyor!
Kolesterolü dengeler: Kolesterolün dengelenmesine fayda sağlayan mükemmel kaynak sağlayan bu tohum vücut tarafından emilmek yerine dışarı atılmasına yardımcı olacak kalın jel benzeri madde salgılayarak sindirime destek olarak kolesterolün dengelemesini sağlar.
Tip 2 diyabet ve insulin direncine olumlu etkileri vardır: Diyabet dostu olan tohum Zengin antioksidan içeriği diyabet tedavisinde etkilidir. Antioksidan içeriği sebebiyle insülin direncinin azaltmasına yardımcı olmasıyla bilinir.
Göz sağlığına faydalıdır: İçeriğinde bulunan A vitamini, beta-karoten sayesinde göze bağlı ortaya çıkan hastalıkların önlenmesinde önemli rol alır.
Bamya Tohumu Nasıl Kullanılır?
Dünya mutfağı yemeklerinde de kendine yer bulan tohum toz haline getirilip baharat olarak tüketilebilir, bütün olarak et veya sebze yemeklerinde baharat olarak kullanabilirsiniz.
Presleyerek yağ haline getirip salatalarda tüketebilir, Sıcak su ile demleyip çay şeklinde tüketebilirsiniz.
Bamya tohumu diz ağrısı için nasıl kullanılır? Faydaları nelerdir?
Bamya tohumu zengin içeriğiyle menisküs, eklem ağrısı, sıvı kaybı, kireçlenme gibi diz problemleri yaşayan kişilerin bitkisel çözümlerinin başında geliyor!
Birçok doktorun diz sorunlarına önerdiği tohumun en etkili tüketim şekli ise haşlayıp tüketmek! Dr. Ender Saraç’ın önerdiği tohum kürü hemen aşağıda!
Dr. Ender Saraç’tan Diz ağrılarına etkili bamya tohumu kürü
Bir avuç tohumu akşamdan haşlayın 1 hafta boyunca her gün 1 çay kaşığı 8-10 adet olacak şekilde tüketin. Oldukça az yan etkisi bulunan tohumu uzun süre kullanabilirsiniz.
Bamya tohumu günde kaç tane tüketilmeli?
Tavsiye edilen günlük tüketim miktarı 10 adetle sınırlıdır. 10 adet 1 çay kaşığına tekabül etmektedir.
Bamya tohumu zararları
Tohumu tüketilirken boğaza kaçmamasına yönelik dikkatli olunmalı, aşırıya kaçılmamasına özen gösterilmelidir. Tohumun alerjik reaksiyon gösteren kişiler tarafından tüketilmemesi tavsiye edilmektedir.
Bamya tohumunun yan etkisi olur mu?
Tohumun tüketilmesinde aşırıya kaçılmadığı müddetçe bir zarar bulunmamaktadır.
Bamya tohumunu kimler kullanamaz?
- Alerjen hassasiyeti olanlar
- Kronik rahatsızlığı bulunan kişiler
- Düzenli bir şekilde ilaç kullananlar
- Folik asit içeriği ile hamile kadınlarda önerilse de fazla tüketimi zarar verebilir
Bamya tohumu yutmak kilo verdirir mi?
Düşük kalorisi, zengin içeriğiyle diyetlerinizde de rahatlıkla kullanabileceğiniz tohum vücudunuzu besleyerek kilo vermenize yardımcı olacaktır. Zayıflamak isteyen kişiler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.
Bamya tohumu iltihap söker mi?
İltihaptan korunmayı sağlayan tohum Virüs, bakteri, mantar gibi mikroorganizmaların yol açtığı enfeksiyonlardan korunmak, hastalıkların daha hızlı şekilde iyileşmesini sağlamak amacıyla tüketilmektedir.
Bamya tohumu bağırsakları çalıştırır mı?
Tohumda bulunan lifler, antioksidan maddeler, bağırsakları aktif hale getirerek temizler. İdrar söktürücü olma özelliği ile rahatlatarak vücuttan ödem atılmasına fayda sağlar. Tohum Bu özelliğiyle Kilo vermek isteyen kişiler açısından bulunmaz nimet haline gelmiştir.
Bamya tohumu besin değerleri
1/2 fincan pişmiş tohum besin değerleri:
Kalori 25
Diyet Lifi 2 g
Protein 1.52 g
Karbonhidrat 5,76 g
A Vitamini 460 IU
C vitamini 13.04 mg
Folik asit 36.5 mcg
Kalsiyum 50.4 mg
Demir 0.4 mg
Potasyum 256.6 mg
Magnezyum 46 mg